I den digitala eran är uppmärksamhet hårdvaluta. Många av oss arbetar framför en dator hela dagarna och lägger i genomsnitt tre timmar på mobilen per dag. Ökade fall av psykiska- och ångestrelaterade problem kan dessutom härledas till vår digitala närvaro.

En konsekvens av detta har blivit att fler söker sig till fysiska mötesplatser i sin längtan efter meningsfulla sammanhang. Samtidigt påvisar Diehl och Zauberman i en artikel att delning av bilder på sociala medier är en direkt genväg till hjärnans belöningssystem.

Denna digitala paradox bidrar till att behovet efter genuina upplevelser ökar samtidigt som dessa enkelt behöver kunna överföras till vår digitala värld.

Men hur ska eventbranschen lyckas med att skapa miljöer som erbjuder en möjlighet att knyta an både online och offline?

Livemusiken är ett fantastiskt verktyg som förenar det bästa av de två världarna – så det är inte konstigt att de största varumärkena, som tex Redbull och H&M positionerar sig i miljöer med livemusik som väcker starka känslor och erbjuder en guldgruva av content.

Förutom att livemusik är en brygga mellan det analoga och digitala så finns många positiva hälsoaspekter som kan härledas till just livemusikevent.

CNN kartlade i en artikel från 2018 hur musiken påverkar hjärnan. Musik har bevisats motverka ångest bättre än ångestdämpande mediciner. Det framgår även att människor förenas i en känsla av samhörighet genom att lyssna på musik tillsammans.

Inspireras gärna av Gigitals artister Yoga & Livemusik och Cherie Cherokee som tar ett tydligt ställningstagande för en hälsosam livsstil, både fysiskt och psykiskt - samtidigt som du får ett attraktivt event med unik underhållning.

--

Är du nyfiken på andra liveartister och DJ:s som du kan hitta och boka direkt på Gigital? Se Gigitals utbud med över 200 professionella artister, band och DJ:s här!

Kom ihåg att det är helt gratis att använda sig av Gigital - du betalar endast vid bokning.

Gigital
www.gigital.com'