Från och med 15 oktober lyfter regeringen restriktioner för arrangemang på serveringsställen. Det innebär att julbord med musikunderhållning kan äga rum även i år.

Visitas chefsjurist Stefan Lundin säger till Besöksliv att undantaget öppnar upp för nya möjligheter för de verksamheter som tidigare blivit kraftigt begränsade av 50-regeln och att många kommer nu kunna genomföra ekonomiskt viktiga krogshower och underhållning exempelvis under julbordssäsongen.

Härliga nyheter och perfekt timing med Gigitals höst- och vintererbjudande. Tidigt under pandemin beslutade Gigital om att hjälpa besöksnäringens återhämtning och har därför valt att ta bort alla administrativa avgifter för återkommande musiksatsningar på krogar och restauranger.

Julbordsperioden utgör en viktigt inkomstkälla för krogar och hotell, inte minst på grund av den mängden företag som har julbord för anställda som årlig tradition.

"Nu har vi  julborden framför oss som är en av årets viktigaste perioder för oss", säger Theodor Ahlström, vd och delägare på Fiskekrogen i Göteborg.

Gigitals erbjudande stäcker sig året ut och riktar sig mot aktörer inom krog och hotell som vill skapa minnesvärda event för sina gäster. Gigitals hotell- och restaurangkunder som har investerat i musikunderhållning uppger att musiken har bidragit till att fler gäster hittar till lokalen, fler stannar längre och fler kommer tillbaka.

🎄 För mer information om avgiftsfria artistbokningar

Kontakta erica@gigital.com

🎄 För inspiration på artister till julbordet

Se Gigitals lista på artister med julrepertoar