I vår serie "Fyra snabba" intervjuas spännande aktörer inom besöksnäringen om tiden under pandemin.

Stella Scocco, Nöjeschef på Södra Teatern, skapar en ny coronasäker arena för gäster som längtar efter att aktivera sig.

Vilken blev den största omställningen för er när pandemin började och vad har ni lärt er mest av krisen?  

Den största omställningen för oss var såklart att behöva stänga ner både vår konsertverksamhet och klubbverksamhet. Men är väldigt stolt över vår organisation som konstant försökt hitta vägar fram och smarta lösningar. Det vi lärt oss mest är nog just att samarbeta och vikten av att arbeta tillsammans.

Hur tror ni att pandemin har påverkat vad gästerna vill göra och uppleva?

Jag tror många längtar efter att få återgå till ett liv med konserter, teaterföreställningar och klubbar så egentligen tror jag inte det påverkat så mycket. Men självklart påverkas viljan i stunden och många väljer att stanna hemma för att både skydda sig själv och sin omgivning.

Pandemin har drivit fram många kreativa förändringar i många olika branscher. Hur har ni fått tänka nytt?

Haha på alla sätt möjligt. Vår verksamhet byggde på konsert, stora konferenser och klubbar. Nu tältar vi in hela Mosebacketerrassen och bygger en ny cocktailbar. Det va nog ingen som trodde att jag och min kollega skulle stå och inreda ett 500 kvm stort orangeri för ett halvår sen. Men tänk så blev det.

Hur ser era planer ut för hösten/vintern? Vad kan gästerna förvänta sig?

Som sagt så har vi precis öppnat Mosebacke Vinterträdgården, där blir det aktiveringar i form av mindre spelningar och annat kul, kanske en julmarknad eller vinterbio? Vi får se helt enkelt! Förra helgen öppnade vi vår sprillans nya cocktailbar också. Där bjuds man på vår härliga klubbkänsla till 03 men med bordsservering och grymma drinkar. Vi hoppas såklart som alla andra i vår bransch att restriktionerna kommer lätta snart. Men vi jobbar med det vi har och försöker se det som att vi nu har tid att hitta på projekt som annars kanske inte blivit av men som vi älskar och vill göra!

Läs mer om Södra Teatern här