I vår serie "Fyra snabba" intervjuas spännande aktörer inom besöksnäringen om tiden under pandemin.

Andreas Höistad, medgrundare till Nabo, berättar om konsten att nå ut till nya gäster under kvarterskrogens svåraste tid.

Vilken blev den största omställningen för er när pandemin började och vad har ni lärt er mest av krisen?


Den största omställningen var att när pandemin slog till att gästantalet droppade till i princip noll. Det första alla gjorde var att avboka restaurangen. Jag fick sitta flera timmar per dag och göra avbokningar. Den första helgen efter beskedet hade vi två bargäster under en hel kväll. Stockholm var som en spökstad. Nabo är bara två år gammalt och vi ville göra allt för att klara av det här.

Vi tog ett drastiskt beslut. Vi stängde ner luncherna och verksamheten på måndagar, tisdagar och onsdagar och sänkte priset på hela menyn med 50%. Vi fick en rejäl skjuts och ryktet spred sig ganska snabbt. Det var mycket spring för lite omsättning men höll oss flytande. Vi såg också att rabatterna hjälpte oss att bredda vår målgrupp. Vi fick in fler yngre gäster och klarade oss ekonomiskt.

Hur tror ni att pandemin har påverkat vad gästerna vill göra och uppleva?


Det blir såklart en helt annan medvetenhet som kommer sitta i länge. Folk är mer försiktiga, lyssnar på myndigheternas råd, håller avstånd och hälsar på varandra på ett annat sätt. Även om det är negativt för restauranger ur ett ekonomiskt perspektiv är det bra att folk är medvetna.

Vi har turen att vi befinner oss i Stockholm där vi har ändå kunnat röra oss fritt. Vi hade nyligen gäster från Barcelona som har suttit inlåsta i ett halvår som var lyriska över att kunna gå ut och umgås i restaurangmiljö. Vi och många andra saknar en trång och härlig miljö i baren och vi hoppas att det snart kommer ett vaccin så att alla kan återgå till mer normala rutiner.

Pandemin har drivit fram många kreativa förändringar i många olika branscher. Hur har ni fått tänka nytt?


Man måste hela tiden vara aktiv och försöka tänka på nästa steg även om det är kortsiktigt. Nu är det en ny våg på gång och vi behöver göra justeringar för att gästerna ska känna sig säkra. Man får forma sin verksamhet veckovis. Vi på Nabo försöker förhålla oss till det som händer och erbjuda gästerna kreativa lösningar.

Jag tror också att det blir allt viktigare att synas och höras nu när alla krigar om gästerna. Vi förstod hur viktigt det är när ryktet om vår stora kampanj spred sig.

Hur ser era planer ut för vintern? Vad kan gästerna förvänta sig?


Nu när vi har en ny våg så skärps restriktionerna och vi behöver anpassa oss till dem. Vi har till exempel precis börjat köra vår halva priset-kampanj. Snart lanserar vi också vår take away-funktion.  

Det kräver att vi behöver vara snabba på bollen och aktiva på ett helt annat sätt. Vi får ta veckan som den kommer och lyssna på myndigheternas säkerhetsråd.  

Innan pandemin hade vi DJ:s lite då och då, men nu har vi kommit till att ha ett mer konstant flöde av gäster och har därför gjort en satsning på DJ:s på fredagar och lördagar. Vi har hittat vår nisch och tror på att om vi är konsekventa så blir det enklare att få in gäster och få dem att komma tillbaka.  

Läs mer om Nabo här