De kunder som är anslutna till Gigital gör tillsammans hundratals bokningar per år. Majoriteten av gigs är exklusiva och kan bara förmedlas till Gigitals artister.

De kunder som ofta bokar via Gigital är uppdelade i två kategorier - hotell & restaurang och eventbranschen. Vilka gigs som passar just dig beror på dig som artist och dina ambitioner.

Hotell & restaurang

Majoriteten av spelningarna finns inom hotell och restaurang. Dessa spelningar är ofta återkommande och det finns goda möjligheter för en och samma artist som har levererat vid ett tillfälle att få fler spelningar på samma ställe.

Kunderna i den här kategorin brukar ha olika koncept som tex. AW med DJ, jazzband till brunchen eller mindre konserter med up & coming-artister.

Spelningar på hotell & restaurang är perfekta för artister som vill utveckla sin förmåga att spela live och är ett bra tillfälle att visa upp sin repertoar för en ny publik.  

Tips på hur du blir bokad

  • Nya gigs läggs upp löpande så håll utkik efter gigs som passar just dig
  • Den här kundgruppen har en fast budget för underhållning så håll dig inom kundens budget när du ansöker till giget
  • Ju bättre du presterar på ett gig desto större är chanserna att du får komma tillbaka

Eventbranschen

Eventbyråer och företag arrangerar både privata och offentliga event. För artister innebär det att förväntningarna från kundens sida skiljer sig beroende på syftet med eventet. Varje event är skräddarsytt och kräver olika typer av akter.

Stängda event

Prisutdelningar och interna företagsfester är exempel på stängda event. Artistens roll på såna typer av event är att höja stämningen och skapa en bra atmosfär för att gästerna ska ha kul. Inte sällan bokas coverband eller DJ:s och kunden har ofta specifika önskemål på vilken musik som ska spelas.

Stängda event passar perfekt för artister med en bred repertoar som är lyhörda till kundens önskemål.

Tips på hur du blir bokad

  • Visa olika typer av upplägg på din artistprofil för att visa på din bredd
  • Referenser från andra liknande evenemang är A och O för att få kunden att känna sig bekväm med att boka just dig

Öppna event  

Produktlanseringar, butiksöppningar och liknande typer av marknadsföringsevent tillhör kategorin "öppna event". Här behöver man ha en pricksäker leverans som passar målgruppen och eventet. Artisten ska kunna leverera något unikt och som fångar publiken. Just målgruppsanpassningen är väldigt viktig. Kunden ser gärna att artistens varumärke passar ihop med eventets målgrupp och/eller bolaget som är värd för eventet.

Marknadsföringsevent är ett perfekt tillfälle för artisten som vill synas. Arrangören står ofta för bra bild- och videomaterial som kan sedan spridas i artistens kanaler.

Tips på hur du blir bokad

  • Jobba upp din följarbas i sociala medier för att vara mer relevant för den här typen av gigs

Foto: Rasmus Lindahl