I vår serie "Fyra snabba" intervjuas spännande aktörer inom besöksnäringen om tiden under pandemin.

Henrik Berghult, VD på Clarion Sign och Driftsdirektör för Clarion Hotel Sverige, berättar om de tuffa besluten och hur säkra möten kan garanteras med hjälp av teknologi.

Vilken blev den största omställningen för er när pandemin började och vad har ni lärt er mest av krisen?

Hotellindustrin blev tidigt väldigt hårt drabbad. Vad som påverkat oss mest är naturligtvis att gå från 100 till i stort sett 0 på några få veckor, med allt vad det innebär av neddragningar av verksamheten primärt genom smärtsamma uppsägningar av vänner och kollegor på både hotell och huvudkontor.

Största lärdomen är att frågan är inte OM vi tar oss igenom krisen, för det gör vi, utan HUR vi tar oss igenom den. Som ledare kommer vi alla bedömas under långt tid framöver hur vi hanterade denna extraordinära situation. Jag har de senaste veckorna fattat beslut jag inte kunnat drömma om under mina 20 år i branschen men att fatta både svåra och tunga beslut är att ta ansvar inför framtiden, hur svårt det än känns just nu.

Hur tror ni att pandemin har påverkat vad gästerna vill göra och uppleva?

Efterfrågan från inrikes turism har ökat markant - svenskarna vill se och uppleva vårt land, både storstäder såsom Stockholm, Göteborg och Malmö men också ta del av vad den svenska naturen har att erbjuda i form av vandring och upplevelse, t.ex. Höga Kusten eller våra fjäll. Det ställer helt nya krav på oss att förutom, att erbjuda en säker vistelse, att skapa upplevelser på och kring våra hotell i en helt annan omfattning än tidigare. Att våra hotell i sig blir destinationer i symbios med staden.

Pandemin har drivit fram många kreativa förändringar i många olika branscher. Hur har ni fått tänka nytt?

Säkra möten är av allra högsta prioritet. Vi lägger ner enorm kraft på att kunna erbjuda våra affärsresenärer och konferensgäster just detta. Att mötas är att utvecklas och vår affärsidé bygger på att skapa anpassade mötesformer för individer och organisationer - och det är precis vad säkra möten är. En till situationen anpassad mötesform. Vi erbjuder också helt nya digitala tjänster såsom möjlighet att helt själv checka in och öppna dörren via din mobil - touchless. Du behöver alltså inte interagera med någon annan människa under din vistelse om du inte vill. Även möjligheter till digitala möten har vi tagit till en ny nivå på efterfrågan från våra gäster.

Hur ser era planer ut för hösten? Vad kan gästerna förvänta sig?

I höst fortsätter vår omfattande satsning på säkra möten i kombination med stora planer för vår leisure marknad. Vi vill återskapa vad Clarion varit känt för, nämligen de levande mötesplatserna där medarbetarna, musiken, konsten, designen och inte minst innovativa restaurangupplevelser tar plats som en del av upplevelsen. Också våra Spa-anläggningar i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Visby har en central position i vårt erbjudande. Naturligtvis allt anpassat efter rådande läge och rekommendationer från myndigheterna.

🎶 FRIDAY CALLS FOR GOOD MUSIC 🎶

Du har väl inte missat att DJ-fredagar är tillbaka Livingroom på Clarion Sign. Varje fredag året ut kan du avnjuta fantastisk mat & dryck till musik som spelas av Gigitals DJ:s.