Louise Ahlberg berättar om hur konceptet Fem Fridays ska öppna upp för fler kvinnliga akter under hela året.

Berätta mer om Hard Rock Café och vad musiken har för roll hos er?

Det är såklart många som missuppfattar att vi bara spelar hårdrock och kanske till och med reagerar när vi experimenterar med olika genrer. När HRC öppnade  i London för första gången 1971 så var rock den mest populära musikstilen. På grund av vår starka musikidentitet har vi utvecklats parallellt med våra gäster och deras musikpreferenser. Vi är en restaurang för alla musikälskare oberoende av genre.

Utöver det är vi även ett musikmuseum. Det hela började med att Eric Clapton donerade sin gitarr till det första Hard Rock Café. Idag finns över 86 000 musikminnen i vår samling - en samling som finns utspridd på kedjans alla restauranger.

Berätta om konceptet Fem Fridays - vad är visionen och vad vill ni ge era gäster för upplevelser?

Under mars månad skapar alla HRC världen över en gemensam rörelse för att uppmärksamma kvinnors hälsa. Det görs genom aktiveringar med kvinnliga musikutövare. Vi kommer även att göra en gemensam insamling till välgörenhetsorganisationer som jobbar för att främja kvinnors hälsa i utsatta områden.

Vi har valt att satsa på kvinnliga DJ:s som spelar hos oss varje fredag under mars - och förhoppningsvis längre än så. Konceptet Fem Fridays är vårt eget koncept men som ändå följer Hard Rock Cafés motto Love All, Serve All. Vi vill vara en plats där alla känner sig välkomna. Vår förhoppning är att så många som möjligt känner sig som hemma hos oss. Det ska speglas i atmosfären och musiken och såklart i vilka vi bokar.

Med den här satsningen vill vi lära känna fler kvinnliga DJs och göra bokning av kvinnliga DJ:s till standard hos oss.

I år firar Göteborg sitt 400-årsjubileum - hur firar ni?

Det är så mycket som händer i staden just nu. Vi sitter på Avenyn och delar kontor med Avenyföreningen. I år kommer feststämningen att genomsyra allt. Dels är pandemin över och dels är musiken tillbaka. Göteborg är en eventstad och det är många musikälskare som kommer i samband med de stora konserterna. Vi ser att vi är en självklar plats för dem. Inom kort öppnar vi vår uteservering, som är en av Göteborgs största, där vi kommer att utveckla musik- och eventprofilen utifrån vilka gäster som är i stan.

🎧 Är du DJ och vill spela på Hard Rock Café i Göteborg? → Ansök till giget här