Hotellfamiljen Pettersson får en tillökning i form av Hotel Ruth i Vasastan. Tea Pettersson berättar om den opretentiösa lyxen, Ruths kulturprofil och invigningen den 14 oktober.

Berätta mer om Ruth och era gäster!

Hotel Ruth är ett nyrenoverat butikshotell i Vasastan. Vår ambition är att bli en naturlig del av kvarteret. Vi vill att personer som bor i närområdet ska kunna komma förbi, ensamma eller i sällskap med andra och känna sig som hemma. Även gäster som bor på hotellet ska direkt känna sig som en del av Vasastan.

Vad kommer musiken ha för roll på er anläggning?

Vi har ett samarbete med ett konstgalleri och det är alltid en pågående konstutställning i våra lokaler. Kultur är en del av vårt DNA och musiken en självklar del i det. Det är därför vi väljer bjuda på härlig musik till AW:n eller middagen.

Vad vill ni ge era gäster för upplevelser?

Vi står för opretentiös lyx. Vi som driver hotellet har rötter i en småstad och gillar den familjära, opretentiösa och personliga stämningen som vi tror skulle passa perfekt i Vasastan. Det är att man alltid stöter på någon man känner, att man lär känna personer som jobbar på Ruth och att man tillsammans skapar en plats där man vill hänga.

Vad ser du fram emot mest den kommande hösten?

Det är nog invigningshelgen som kommer att bli jätterolig, att äntligen få se hotellet levande! Det kommer bli härligt att också få fira ut pandemin och ta vara på kvällen med musik och kompisar längre än till 22:00.

Hotel Ruth på Surbrunnsgatan 38