Nordic Choice storsatsar på musik i hela Norden. För att möta den växande efterfrågan på upplevelser i fysiska miljöer lanseras satsningen i samarbete med Gigital.

Pandemins effekt på hotellmarknaden har varit minst sagt påtaglig, dock skonsammare mot aktörer med tydligt upplevelsefokus. Nordic Choice var tidiga med att ta fram en musikprofil för samtliga varumärken inom kedjan.

Musikprofilen har fått affärskritiskt fäste på bland annat flaggskeppshotellen Clarion Sign i Stockholm och Clarion Post i Göteborg. Unika och pulserande mötesplatser i respektive stad har kunnat skapas tack vare återkommande spelningar med lokala artister och DJ:s.

Branschen står nu inför ett efterlängtat högtryck från både lokala och internationella gäster. Nordic Choice möter den växande efterfrågan med en större satsning på musikupplevelser på kedjans 240 anläggningar. Förutom en pulserande atmosfär ska musiken skapa fler anledningar för gästerna att stanna kvar längre.

  • Både våra egna undersökningar och andra rapporter visar att musik kan öka försäljningen i baren. Vi ser fram emot att stresstesta det i en större skala, säger Givar Shabani, vd på Gigital.  

Efter ett flertal lokala samarbeten och hundratals genomförda spelningar fördjupar Nordic Choice sitt samarbete med Gigital.

  • Genom att ha en och samma partner för alla anläggningar kan vi använda våra resurser på ett mer effektivt sätt och få överblick på de aktiviteter vi gör. Vi är glada över samarbetet med Gigital då de kan leverera livemusik och DJ:s till hela kedjan utan att tumma på kvaliteten och gästupplevelsen, säger Cecilia Flodin, Head of Marketing Hotel Operations på Nordic Choice.

Samarbetet omfattar skräddarsydda musikkoncept för varumärkena Clarion Hotels, Comfort Hotels och Quality Hotels. Utrullningen i Sverige är redan påbörjad och hotellens gäster kan förvänta sig musikunderhållning minst en gång i veckan.